In beeld

Een regenachtige vierde Nacht van de Vluchteling

De laatste deelnemers van de vierde Nacht van de Vluchteling druppelden vanmorgen vroeg nog over de eindstreep bij het Humanity House in Den Haag. De sponsorwandeling van veertig kilometer begon rond middernacht bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Dit jaar zamelde de loop, die aandacht vraagt voor het lot van vluchtelingen, anderhalve ton in voor het opruimen van landmijnen. Dat is iets minder dan vorig jaar, toen zamelden 1100 deelnemers samen twee ton in. De ruim zeshonderd deelnemers aan de tocht kregen vannacht de nodige regenbuien te verduren, wat het tot een pittige wandeling maakte. Onder de deelnemers waren de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, cabaretier Youp van 't Hek, oud-politica Femke Halsema en Mauro Manuel, de jonge asielzoeker die in 2011 in het nieuws kwam omdat toenmalig minister Leers hem terug wilde sturen naar Angola. Inmiddels heeft hij een definitieve verblijfsvergunning.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
Het eerste rustpunt bij een Rotterdamse tennisclub.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
Mauro, de Angolese asielzoeker over wiens status in 2011 veel te doen was, liep ook mee. Afgelopen maart kreeg hij een definitieve verblijfsvergunning na een tijdelijke vergunning op basis van studievisum.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
De EHBO-post bij het eerste rustpunt in een Rotterdamse tennisclub.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
Wachtrijen bij het toilet tijdens het eerste rustpunt in een Rotterdamse tennisclub.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
Oud-asielzoeker Mauro loopt langs de Maasboulevard in Rotterdam.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
NRC / Ilvy Njiokiktjien
Links de Erasmusbrug.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
Burgemeester Aboutaleb en cabaretier Youp van t Hek bij de start op de Erasmusbrug.
NRC / Ilvy Njiokiktjien
Deelnemers wachten tot de loop begint bij de Erasmusbrug.
NRC / Ilvy Njiokiktjien