Ajax-coach Frank de Boer is voetbaltrainer van het jaar

Frank de Boer heeft vandaag de Rinus Michels Award ontvangen. De trainer van Ajax is door zijn collega’s gekozen tot coach van het jaar in het betaald voetbal. De prijs werd tijdens een trainerscongres uitgereikt in het stadion van PEC Zwolle.

Frank de Boer afgelopen zondag met de kampioensschaal in het bad van de kleedkamer van Ajax Foto ANP / Olaf Kraak

Frank de Boer heeft vandaag de Rinus Michels Award ontvangen. De trainer van Ajax is door zijn collega’s gekozen tot coach van het jaar in het betaald voetbal. De prijs werd tijdens een trainerscongres uitgereikt in het stadion van PEC Zwolle. De 42-jarige De Boer werd dit seizoen voor de derde keer op rij kampioen met de Amsterdammers.

De 42-jarige trainer heeft zijn ploeg dit seizoen volledig naar zijn hand gezet, schreef NRC Handelsblad na het behalen van de titel.

“Deze titel, de 32ste in het bestaan van Ajax, is er een volgens plan. Meer dan de voorgaande twee is dit kampioenschap het resultaat van het meesterschap van De Boer. Ja, er was het falen van de concurrentie, met name PSV, maar dat was andere jaren ook zo. De Boer putte dit seizoen vooral voldoening uit de vertaling van wat hij voor ogen had naar wat er gebeurde op het veld.

De Boer heeft zijn ploeg volledig naar zijn hand gezet. Weg zijn lastige jongens, non-conformisten als Theo Janssen en Mounir El Hamdaoui. Het team doet steeds vaker wat hij wil, voert uit hoe hij het bedacht heeft en niemand zeurt.”

Via hun gezamenlijke Twitter-account feliciteert Ronald de Boer zijn broer:

Twitter avatar FrankRonald1970 Frank&Ronald de Boer R: gefeliciteerd broertje met deze prijs. Één en al trots. #rinusmichelsaward #ajax #louisvangaal http://t.co/m0KkwYfm8u

Feyenoord wint award voor beste jeugdopleiding

De Boer, die de award niet eerder won, had concurrentie van Ronald Koeman (Feyenoord), Fred Rutten (Vitesse), Jan Wouters (FC Utrecht) en Art Langeler (PEC Zwolle). Vorig jaar ging Koeman nog met de prijs aan de haal. De Rinus Michels Award wordt sinds het seizoen 2003-2004 uitgereikt.

Feyenoord kreeg voor het vierde jaar op rij de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding. De Rotterdammers hebben een gezamenlijke opleiding met Excelsior. Ook Ajax en AZ waren genomineerd. De hoofd opleidingen van elke club in het betaald voetbal mocht een stem uitbrengen.

    • Lex Boon