beeldende kunst

Spoedeisende hulp

Met de tentoonstelling The Glorious Rise and Fall... (and so on) viert Marjan Teeuwen het twintigjarig bestaan van haar kunstenaarsinitiatief KW14. Thema van deze tiende expositie in het voormalig Groot Ziekengasthuis van Den Bosch is ‘Bloei en verval’. Onder de deelnemende kunstenaars Natasja Kensmil, Korrie Besems, Jeroen Eisinga, Charlotte Schleiffert, Ronald Ophuis, Folkert de Jong, Martha Colburn, Pieter Hugo, Bas Princen, Yael Bartana, Gert-Jan Kocken, Marc Bijl en Marjan Teeuwen zelf.

11 mei t/m 19 juni, Zuid Willemsvaart, Den Bosch. Inl: www.kw14.nl

Off The Grid #2

In Het Nutshuis heeft Fotodok de tentoonstelling Off The Grid #2 samengesteld, met werk van Lucas Foglia, Bertus Gerssen, Justine Kurland, Pavel Prokopchik en Corine Vermeulen. Bewuster leven, nadenken over je ‘carbon-footprint’, zelfvoorzienend zijn: in Off The Grid foto’s van mensen die daarvoor kozen.

T/m 28 juni in het Nutshuis, Den Haag. Inl: fotodok.org

Piet Paris

In het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem opent een overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse mode-illustrator Piet Paris: De kamers van Piet Paris: mode-illustratie als Ambacht. Deze tentoonstelling brengt de succesvolle carrière van Piet Paris, die regelmatig tekent voor tijdschriften als Vogue en Elle, naar voren met specifieke aandacht voor zijn unieke werkwijze en ontwerpproces. Zijn archief vormt daarbij de basis. Paris maakt doorgaans zo’n dertig schetsontwerpen voordat hij tot de definitieve versie komt.

12 mei t/m 4 aug, Utrechtseweg 87, Arnhem. Inl: mmkarnhem.nl

KunstRAI

De naam KunstRAI is sinds vorig jaar, toen Art Amsterdam werd afgelast, weer nieuw leven ingeblazen. Komende week opent de 29ste editie, met 75 deelnemende galeries die voornamelijk uit Nederland afkomstig zijn. Twintig van hen maken een solotentoonstelling. Onder de naam ‘RawEdges’ zijn ook acht jonge galeries geselecteerd door Bob Smit, galeriehouder en organisator van de beurs RAW Art Fair in Rotterdam. Ook Studio Job Gallery presenteert zich.

Kunstrai. 15 t/m 20 mei in Amsterdam. Inl: www.kunstrai.nl

Moederdag: Hand Made Markt

Op zondag 12 mei, moederdag, is van 11-17u in het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam een Hand Made Markt die aansluit bij de expositie Hand Made: lang leve het ambacht (t/m 20 mei). Kunst- en designproducten kunnen direct van de makers gekocht worden.

12 mei 11-17u. Inl: boijmans.nl