14-jarige voetballer verdacht van poging tot doodslag

Een speler van SC Buitenboys met een rouwband naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen afgelopen december.
Een speler van SC Buitenboys met een rouwband naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen afgelopen december. Foto ANP/ Robin van Lonkhuijsen

De 14-jarige jongen die donderdag een speler van Almeerse club SC Buitenboys in het gezicht trapte, wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag tegen persbureau Novum. Hij wordt vandaag voorgeleid voor de kinderrechter.

De jongen uit Meteren zit sinds gisteren vast. Hij zou het 15-jarige slachtoffer in zijn gezicht hebben geschopt, toen deze na een duel om de bal op de grond was gevallen en weer wilde opstaan. Hij liep een lichte hersenschudding op en een gekneusde neus, volgens de voorzitter van de club, Marcel Oost.

Update 17.30: Het voorarrest van de jongen is met twee weken verlengd, maar die tijd mag hij in vrijheid doorbrengen, schrijft de NOS. Het OM vond dat de jongen langer vast zou moeten blijven zitten vanwege een poging tot doodslag, maar de rechter-commissaris in Arnhem oordeelde dat dat te zwaar was. Die vindt zware mishandeling meer op zijn plaats.

Overleden grensrechter ook van Buitenboys

De Almeerse voetbalclub kwam eind vorig jaar al uitgebreid in het nieuws, toen grensrechter Richard Nieuwenhuijzen van de club tijdens een wedstrijd in elkaar werd geschopt door voetballers van het Amsterdamse Nieuw-Sloten. Hij overleed aan zijn verwondingen.

    • Frank Huiskamp