Zoektocht naar vermiste broertjes uitgebreid naar kanaal

Een sonarboot van de politie vaart over het Julianakanaal dat vlakbij het Bunderbos ligt.
Een sonarboot van de politie vaart over het Julianakanaal dat vlakbij het Bunderbos ligt. Foto ANP / Koen van Weel

De politie heeft de zoektocht naar de vermiste broertjes uit Zeist vanmorgen uitgebreid naar het Julianakanaal. Het kanaal loopt parallel aan het Bunderbos bij Elsloo, waar met hulp van defensie ook nog naar de twee jongetjes wordt gezocht, meldt Novum.

Het uitkammen van het bos gaat in ieder geval nog enkele uren duren, meldt een politiewoordvoerder. Er zijn geen concrete aanwijzingen over het kanaal, maar het stuk wordt uit voorzorg meegenomen, licht de woordvoerder toe. De politie zoekt daar met een boot. Regionale media melden dat de woning van de vader wordt doorgezocht, maar dat wordt door de politiewoordvoerder ontkend.

Bunderbos (A) bij Elsloo met links het Julianakanaal.

De politie werkt aan een tijdlijn om de gangen van de vader in kaart te brengen. Zo wordt onder meer de eerder in beslag genomen computer van de vader onderzocht en wordt bekeken of er pintransacties zijn geweest.

Zo’n veertig medewerkers van defensie helpen net als gisteren de politie bij de zoektocht. Onder de medewerkers is een groep die is gespecialiseerd in het herkennen van kleine veranderingen in de omgeving, zoals voetstappen of afwijkingen in de planten. Daarnaast wordt onder meer met een grondradar gezocht, waarmee in de bodem en door objecten kan worden gekeken.

De politie liet gisteren weten op basis van nieuwe informatie de zoektocht voort te zetten in het bos bij Elsloo. Wat die informatie precies inhoudt wil de politie niet kwijt. Er werd gespeculeerd dat dit gebeurde naar aanleiding van een afscheidsbrief die bij de vader was aangetroffen, maar volgens de politie is bij de vader niets gevonden.