Stille tocht voor Helmin Wiels op Curaçao - ‘ergernis traag onderzoek’

Bloemen bij de pier van Mari Pampoen in Willemstad, de plek waar Helmin Wiels werd doodgeschoten.
Bloemen bij de pier van Mari Pampoen in Willemstad, de plek waar Helmin Wiels werd doodgeschoten. Foto ANP / Prince Victor

Regeringspartij Pueblo Soberano houdt morgen een stille tocht voor de zondag doodgeschoten leider van de partij, Helmin Wiels. Dat melden lokale media op Curaçao, zo bericht Novum.

De tocht begint om 19.00 uur bij een kathedraal in de wijk Pietermaai en voert vanaf daar naar de pier van Marie Pompoen, dicht bij de plek waar Wiels werd gedood. Gisteren zou op het eiland een persconferentie worden gehouden met de laatste stand van zaken omtrent het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels. Die werd op het laatste moment echter afgeblazen.

Als reden zou zijn gegeven dat het organisatorisch niet lukte de persbijeenkomst te organiseren omdat er te veel pers aanwezig is, meldt Dick Drayer op Radio1. De werkelijke reden zou volgens hem echter zijn dat het niet lukt alle ketenpartners, onder wie politie en het Openbaar Ministerie, samen te krijgen.

Langzaam onderzoek

De NOS meldt dat aanhangers van de vermoorde politicus Helmin Wiels zich kwaad maken over het gebrek aan voortgang in het politieonderzoek naar de moord. De samenwerking in het moordonderzoek door politie en justitie zou te wensen overlaten. Ook is er drie dagen na de moord nog altijd geen lijkschouwing geweest.

Sinds gisteren worden twee mannen, die eerder een video maakten waarin ze de politicus bedreigden, verdacht van de moord. De mannen gaven zich gisteravond (lokale tijd) aan als de makers van een dreigvideo. In de video, getiteld ‘Patriota: Mensage pa Korsou’, kondigen ze in het Papiaments aan dat “nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen”.