Politie zoekt vandaag verder naar vermiste broertjes

Afzetting bij het Bunderbos bij Elsloo waar gisteren gezocht werd.
Afzetting bij het Bunderbos bij Elsloo waar gisteren gezocht werd. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De zoektocht naar de vermiste broertjes uit Zeist gaat vandaag weer verder. Tussen 07.00 en 08.00 uur vanmorgen wordt de zoekactie in het Bunderbos bij het Limburgse Elsloo hervat. Gisteren werd op die plek ook al gezocht, maar toen de duisternis viel werd de zoektocht gestaakt.

De politie zocht gisteren vanaf 20.00 uur in het Bunderbos naar de sinds maandag vermiste jongens. Bij de actie werden onder meer mariniers en agenten van de mobiele eenheid ingezet.

De Telegraaf meldt donderdag op basis van ‘onbevestigde berichten’ dat de vader een afscheidsbrief achtergelaten zou hebben die tot de zoekactie bij Elsloo zou hebben aangezet. De politie liet eerder weten op basis van informatie die woensdag was binnengekomen te zijn gaan zoeken in het Bunderbos. Wat die informatie precies inhield wilde de politie niet kwijt.

Inmiddels wordt ook over de grenzen aandacht besteed aan de vermissing. Omdat vermoed wordt dat de vader maandagavond nog in Neerbeek was, wordt via grote reclameschermen in het Duitse Noordrijn-Westfalen en in Belgisch Limburg aandacht gevraagd voor de vermissing. Neerbeek ligt vlak bij de grens met Duitsland en België. Ook via de Facebookpagina van de organisatie ‘Deutschland findet euch’ is een oproep gedaan.

Screenshot van de Facebookpagina van een Duitse organisatie voor vermisten kinderen.

De vermiste broertjes uit Zeist zaten maandagavond bij hun vader in de auto toen hij rond 22.15 uur tankte in het Limburgse Beek. Dat zou blijken uit camerabeelden.

Dinsdagochtend werd de vader dood gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Dinsdagavond werd in het bos bij Doorn al naar de jongens gezocht. Omdat de vader in Limburg was gesignaleerd werd de zoektocht daar woensdag voortgezet.