Zoektocht Bunderbos levert niets op, wel nieuwe beelden auto vermiste broertjes

Politieagenten tijdens de zoektocht in het Bunderbos.
Politieagenten tijdens de zoektocht in het Bunderbos. ANP / Koen van Weel

De twee vermiste broertjes Ruben en Julian zijn niet gevonden in het Bunderbos bij het Limburgse Elsloo waar sinds gisteravond werd gezocht. Het hele bos is doorzocht en de zoektocht wordt beëindigd, meldt de politie vanmiddag.

Eerder vanmiddag werd bekend dat de auto van de vader van de broertjes dinsdag, voordat hij later die dag zelfmoord pleegde, in de vroege ochtend gesignaleerd is in Rhenen. Dat blijkt uit gegevens van een mobiele kentekenscanner.

De politie is nu op zoek naar getuigen die de auto hebben zien rijden of naar beelden van de auto. Daarop is mogelijk te zien hoeveel personen er in de auto zaten. De nieuwe beelden zijn gemaakt enkele uren nadat de twee jongetjes voor het laatst levend waren gezien.

De auto van de vader, die dinsdag zelfmoord pleegde in een recreatiegebied in Doorn, passeerde rond 01.40 uur op de provinciale weg N233 de brug over de Rijn. Waarschijnlijk sloeg hij daarna linksaf de N225 op in de richting van Leersum.

Klik op de blauwe ‘punaises’ voor informatie.


Plaatsen in vermissingszaak weergeven op een grotere kaart

De twee jongetjes werden maandag rond 22.15 gezien op beelden van de camera van een tankstation in het Limburgse Beek. Mede naar aanleiding daarvan wordt sinds woensdagavond een zoektocht gehouden in een bos in het nabijgelegen Elsloo. Die zoektocht, die eerder vandaag werd uitgebreid naar een nabijgelegen kanaal, in het bos wordt hopelijk vandaag voor het invallen van de duisternis afgerond, meldt een politiewoordvoerder.

Hoewel de twee broertjes nog niet zijn gevonden is het Amber Alert dat dinsdagnacht werd uitgeven inmiddels beëindigd.