Google’s luchtfoto’s: hoe gletsjers smelten, steden verrijzen en meer

Google

We kennen inmiddels de timelapsevideos van allerhande weersverschijnselen, seizoensovergangen, opgroeiende kinderen en oprukkende baardgroei. Maar Google trekt weer eens een lade open en de achter elkaar geplakte momentopnames boeien opnieuw.

Oké, het is niet altijd fraai maar niemand zei dat de timelapse is voorbehouden voor de mooie dingen in het leven. Kristalhelder zien hoe een regenwoud verdwijnt of hoe een gletsjer smelt, is niet waar we als mensheid fier op zijn. Echter, Google trakteert ons ook op leukere ontwikkelingen als het onstaan van land of de irrigatie van een stuk woestijn.

Enfin, hieronder enkele van de gifjes. Op Google+ staat de volledige collectie timelapsejes die ongetwijfeld in de loop der tijd (haha) wordt aangevuld.

Foto

Foto

Foto

Foto