‘Goed gevoel’ politie over nieuwe beelden in zaak vermiste broertjes

Bij de politie is vooralsnog “aardig wat” beeldmateriaal binnengekomen dat moet helpen bij de zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De politie is bezig met een eerste scan. “We hebben er een goed gevoel over”, meldt de politie vanavond.

De camera bij het Limburgse tankstation die de vader van de vermiste broertjes van 7 (Julian) en 9 jaar (Rubin) en zijn auto maandag laat op de avond registreerde .
De camera bij het Limburgse tankstation die de vader van de vermiste broertjes van 7 (Julian) en 9 jaar (Rubin) en zijn auto maandag laat op de avond registreerde . ANP / Marcel van Hoorn

Bij de politie is vooralsnog “aardig wat” beeldmateriaal binnengekomen dat moet helpen bij de zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De politie is bezig met een eerste scan. “We hebben er een goed gevoel over”, meldt de politie vanavond.

De politie riep vanmiddag iedereen op recente camerabeelden van de omgeving van de Rijnbrug op de N233 of de route richting Leersum op de N225 door te sturen. Vandaag bleek uit gegevens van een mobiele kentekenscanner dat de auto van de vader over die brug op de N233 in Rhenen heeft gereden.

De eigenaar van de scanner had naar aanleiding van de vermissing van de broertjes besloten de gescande kentekens te bekijken. Het kenteken van de vader, 08-NT-BV, bleek er bij te zitten.

De politiewoordvoerder stelt dat camerabeelden blijven binnenkomen. Hoeveel camerabeelden de politie inmiddels al heeft ontvangen, wist hij echter nog niet. De moeder van de broertjes heeft de mensen die meehelpen zoeken naar haar zoontjes opgeroepen de hoop niet op te geven. Vandaag leverde een zoektocht in Limburg niets op.

Plaatsen in de vermissingszaak: klik op de blauwe ‘punaises’ voor informatie.


Plaatsen in vermissingszaak weergeven op een grotere kaart