In beeld

De achterblijvers van vermiste Indiase kinderen

Terwijl in Nederland de zoektocht naar de twee vermiste broertjes in Zeist nog niets heeft opgeleverd, heeft de redding van de drie vrouwen in Cleveland familieden van eveneens vermiste kinderen, wereldwijd hoop gegeven. Volgens hulpverleners van stichtingen die zich inzetten voor vermiste kinderen putten ouders moed uit het nieuws van afgelopen week. Wereldwijd worden naar schatting jaarlijks acht miljoen kinderen vermist, ongeveer 22.000 per dag. Een duizelingwekkend aantal kinderen daarvan raakt in India zoek; zo'n negentigduizend per jaar, 34.000 daarvan worden nooit teruggevonden. Tussen begin dit jaar en 8 mei werden zo in Delhi al 725 kinderen opgegeven als vermist. Hun ouders blijven achter met alleen hun spullen als herinnering.
Mehmun Khan (30) met een jurkje van haar nu tienjarige dochter Nazia in haar woning in Delhi. Naast haar zit haar zoontje Imran. Volgens Khan is haar dochter gekidnapt door een vrouw die beweerde een vrijwilligster te zijn van een hulpprogramma van de overheid.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Een foto van de driejarige Tyaba staat op een plank boven het bed in de woning van haar familie in Delhi. Tyaba raakte zoek op de receptie van een bruiloft op 12 oktober in 2009.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Hema Devi (35) met de schoenen van haar vermiste zevenjarige dochter Kajal in haar woning in Delhi. Kajal, een van haar drie dochters, verdween tijdens het buiten spelen op 21 april in 2010.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Mamta (32) poseert met de jurk van haar vermiste, nu zevenjarige dochter Bharti in een opvanghuis in Delhi. Volgens Mamta is haar dochter verdwenen van de bouwwerkplaats waar ze zelf woont en werkt. Bharti is vermist sinds 18 april dit jaar.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Chandravati (30) poseert met de broek van haar vermiste dochtertje Muskaan in haar woning in Delhi. Het toen driejarige meisje is vermist sinds 30 oktober in 2010, nadat ze aan het spelen was in de buurt.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Foto's uit het fotoalbum van de familie Khan met foto's waarop de vermiste Tyaba staat met haar vader Nadeem Khan (links) en haar moeder Rashma (rechts). De toen driejarige Tyaba is sinds 12 oktober, 2009 vermist.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Aanchal Gupta (21), zus van de vermiste Ambika, staat in hun woning in Delhi. De toen vijftienjarige Gupta is vermist sinds oktober, 2010.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Yogalerares Sarita Gupta (51), met een pop van haar verdwenen dochter Ambika in haar huis in Delhi.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Een poster van de vermiste Ambika aan de muur van een politiebureau in Delhi. Ambika verdween op 10 oktober, 2010 op vijftienjarige leeftijd vanuit haar huis.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Rekha (30) met een foto van haar op zevenjarige leeftijd verdwenen dochter Deepali in haar huis in Delhi. Naast haar zit haar zoon Shyam. Deepali raakte vermist na school op 25 november, 2010.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Bouwvakker Pannalal (33) met een foto van zijn dochter Bhuriya, die op achtjarige leeftijd verdween. Zijn vrouw Sheela (30) staat achter hem. Bhuriya raakte zoek op de wekelijkse markt vlak bij hun woning, op 11 mei in 2010.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Sheela (30) houdt een wollen muts van haar vermiste dochter Bhuriya, die op achtjarige leeftijd zoek raakte op een markt. Sinds 11 mei, 2010, is ze vermist.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Een schooltijdschrift van de vermiste, destijds tienjarige Atika, dochter van Shabra (45). Atika raakte zoek nadat ze een openbaar toilet bezocht op 13 april in 2008.
Reuters/ Mansi Thapliyal
Azhar (51) en zijn vrouw Shabra (45), ouders van de vermiste Atika, in hun woning in Delhi. Hun dochter is vermist sinds 13 april in 2008.
Reuters/ Mansi Thapliyal