Boston-verdachte met veel moeite begraven

Op een niet nader benoemde plek is Tamerlan Tsarnaev, een van de twee verdachten van de bomaanslagen op de marathon van Boston, vandaag begraven. Het duurde een week voordat een gemeente werd gevonden die het lichaam ter aarde wilde bestellen.

Duidelijk is wel dat Tsarnaev niet meer in de stad Worcester, ten oosten van Boston, is. De lijkschouwer aldaar had grootse moeite een plaats te vinden waar het lichaam welkom was. “Na een openbaar verzoek heeft een dapper en medelevend individu ons geholpen de overledene waardig ter aarde te stellen”, zegt de politie vandaag.

De begrafenis van Tsjarnajev (26) wekte veel ophef. Woedende inwoners van Boston en omgeving wilden niet dat het lichaam in Amerikaanse bodem begraven werd.

De andere verdachte, de 19-jarige Dzokhar Tsarnaev, ligt nog steeds in het ziekenhuis.