Zoekactie naar vermiste broertjes levert niets op

In een recreatiegebied bij Doorn werd gisternacht door politie en militairen gezocht naar de vermiste broertjes uit Zeist.
In een recreatiegebied bij Doorn werd gisternacht door politie en militairen gezocht naar de vermiste broertjes uit Zeist. Foto Novum

De zoektocht bij Doorn naar twee vermiste broertjes uit Zeist gaat voorlopig niet verder, meldt de politie Midden Nederland.

Politiemensen en meer dan honderd militairen zochten afgelopen nacht met hulp van speurhonden en helikopters in recreatiegebied het Doornse Gat (bij Doorn) naar Ruben (9) en Julian (7). De speurtocht leverde niets op.

De zoektocht begon nadat de vader van de jongens dood werd aangetroffen in het recreatiegebied. Volgens de politie heeft hij zelfmoord gepleegd. De moeder van de jongens doet op Facebook een emotionele oproep om uit te kijken naar „haar kleine mannetjes”. De oproep is tienduizenden keren gedeeld. Het Korps Landelijke Politiediensten heeft een Amber Alert uitgestuurd, ook naar buurlanden.

De jongens zijn maandagavond voor het laatst gezien met hun vader in een blauwe Hyundai in Vleuten om kwart over acht. De vader zou later op die avond nog hebben gepind, bij pompstation TinQ in het Limburgse Beek. De ouders zijn gescheiden, de kinderen waren op dat moment met hem op stap.

De auto van de man is gevonden in Doorn, nabij het recreatiegebied. De politie maakte vanmorgen op Radio 1 bekend dat voorlopig geen grote zoekactie meer wordt ondernomen in het Doornse Gat.

Volgens een woordvoerder ligt de „focus nu op de vader”. Zijn gangen worden nagegaan, en er wordt gekeken of bekend is waar hij zijn betaalpas heeft gebruikt. Ook zoekt de politie in zijn computer naar aanwijzingen.

De moeder van de jongens reageerde gisternacht op haar Facebook-pagina op de vraag van vrienden of ze al meer wist: „Nee niets. word gek hier.”