‘Websites Rijksoverheid nog steeds moeilijk bereikbaar’

Screenshot storingsmelding op Rijksoverheid.nl

De problemen met de websites van Rijksoverheid zijn nog steeds niet verholpen. Vannacht leek het erop dat de sites weer volledig te bereiken waren nadat ze eerder werden getroffen door een DDoS-aanval, maar ook vanochtend zijn ze maar moeilijk te bereiken. Een woordvoerder meldt de NOS dat de sites nog steeds kampen met de cyberaanval.

Sinds gisteravond wordt Rijksoverheid bestookt met extreem veel dataverkeer. De woordvoerder zegt “hard te werken aan het pareren van de aanvallen”, maar kan nog niet zeggen wanneer de problemen definitief verholpen zijn. Bezoekers krijgen momenteel, net als gisteren, een storingsmelding en excuses te zien.

De laatste tijd hebben veel Nederlandse instanties met DDoS-aanvallen te kampen. Zo hadden de afgelopen maanden verschillende banken te maken met een aanval en lag ook DigiD er eind april een aantal dagen grotendeels uit.