Vlamingen stoppen met Robinson

De samenzweringen van Vlaamse expeditieleden tegen Nederlandse, en vice versa, zijn verleden tijd. De Belgische zender 2BE trekt zich terug uit het televisieprogramma Expeditie Robinson. Dat bevestigde de zender gisteren aan de Gazet van Antwerpen. Om de hoge kosten van het realityprogramma, dat wordt opgenomen op eilanden voor de kust van Maleisië, te drukken produceerde 2BE het programma samen met de Nederlandse zender RTL 5.

In Nederland zal wel een veertiende seizoen van het realityprogramma te zien zijn, met alleen Nederlandse deelnemers. In Vlaanderen is veel kritiek op realityprogramma’s, waar verschillende misstanden zouden hebben plaatsgevonden. Volgens een woordvoerder zijn de tegenvallende kijkcijfers van Expeditie Robinson in Vlaanderen echter de reden voor de beslissing .