Verslaggevers spreken elkaar op split-screen, maar staan op dezelfde plek

Dezelfde bus achter de twee CNN-verslaggevers.
Dezelfde bus achter de twee CNN-verslaggevers.

Gisteren zond CNN een item uit over de ontvoeringszaak in Cleveland, waarbij twee verslaggevers elkaar spraken over de laatste ontwikkelingen. In een split screen, via een satellietverbinding. Maar was dat wel nodig? Als je goed kijkt zie je dat ze op dezelfde parkeerplaats stonden.

Dat ontdekte The Atlantic Wire, waar ze de vreemde gang van zaken tot de bodem uitzochten. Verslaggever Ashleigh Banfield stelt vragen aan Nancy Grace, expert op het gebied van dit soort criminaliteit. Maar wie naar het tafereel op de achtergrond kijkt, merkt op dat ze op dezelfde parkeerplek in Phoenix staan (ongeveer in deze opstelling). Dat is vooral te zien aan de auto’s die bij beide dames achterlangs rijden.


Let hier vooral op de bus met wit en oranje die van rechts naar links rijdt:

The Atlantic Wire schat dat de afstand tussen Banfield en Grace een kleine tien meter is, dus ze konden elkaar ook wel verstaan zonder satellietverbinding. Sterker nog; ze zouden ook bij elkaar kunnen gaan staan om het gesprek bij één camera op te nemen.