Uitgelicht hemelvaartsdag

Film

Copacabana (Marc Fitoussi, 2010, F/B). Lichtvoetige Belgisch-Franse film van Marc Fitoussi. In de grauwe badplaats Oostende lijkt de verkoop van vakantieappartementen een onmogelijke opgave. Maar Babou (Isabelle Huppert), met haar aangeboren flair en charme, en haar gebrek aan gêne, doet het goed als beginnende colporteur. Fraaie karakterstudie van een egoïstische, maar ook charmante vrouw. TV5, 21.00-22.45u.

Informatief

Oorlog in mijn hoofd. Derde aflevering van serie waarin oorlogsveteranen terugkeren naar het land waar zij hun trauma opliepen. Daar vertellen ze tot in detail over de gebeurtenis die hun leven al jaren beheerst. Vandaag Hans Westerveld. Hij was ziekenverzorger in Cambodja tijdens de burgeroorlog die 5 miljoen mensen het leven kostte. Ned.3, 21.35-22.30u.

Les corbeaux ont-ils une cervelle d’oiseau? Raven en kraaien hebben grotere hersens dan andere vogels (behalve ara’s). In hun gedrag lijken ze eerder op primaten: ze zijn met rede begaafd en leven in een hoog ontwikkeld sociaal verband. Kraaienexpert John Marzluff en natuurfilmer Keith Brust filmden de vogels, wetenschappers lichten toe.Arte, 22.55-23.45u.

De Uil van Athena: Snake Dance. Indringende, poëtische en profetische reflectie op nucleaire energie. Snake Dance neemt ons mee van het boomende New Mexico via het door oorlog verscheurde Congo, waar het uranium voor de eerste atoombom vandaan kwam, naar Japan, waar de symbolische fall-out van Hiroshima en Nagasaki nog altijd immens is.Canvas, 23.40-00.55u.

Drama

Hatufilm – In der Hand des Feinds. Eerste twee afleveringen van tiendelige Israëlische dramaserie. Na zeventien jaar krijgsgevangenschap in Libanon komen Nimrod en Uri thuis in Israël. Ze zijn getraumatiseerd. Uri’s verloofde is inmiddels met zijn broer getrouwd. En Nimrods puberende kinderen hebben hun vader nooit gekend en vinden hem een vreemde. Arte, 21.00-22.55u.

Amusement

Moonlighting. Dagelijkse aflevering van de komische misdaadserie (1985-’89) die de doorbraak betekende voor Bruce Willis. Met de hier allercharmantste Cybill Shepherd, als David Addison en Madeleine ‘Maddie’ Hayes van Blue Moon Detecting Agency. Canvas, 16.05-16.51u.

The Politician’s Husband. Slotaflevering van dramaserie over een echtpaar politici. Aiden moet zich verdedigen in een seksschandaal en ontdekt dat echtgenote Freya hem bedriegt. Hij neemt een reusachtige gok. BBC 2, 22.00-23.00u.

Sport

Voetbal: Finale KNVB Beker. Vanaf 18.00u verslag van de wedstrijd PSV - AZ in de Kuip. Om 19.55u nabeschouwing en verslag huldiging. SBS6, 17.20-20.30u.