Twee mannen vast voor maken dreigvideo na moord Wiels

Screenshot dreigvideo via YouTube

De politie op Curaçao heeft twee mannen aangehouden op verdenking van moord. Zij gaven zich gisteravond (lokale tijd) aan als de makers van een dreigvideo die zondag vlak na de moord op politicus Helmin Wiels op het internet verscheen. Of de twee mannen verdacht worden van de moord op Wiels houdt de politie nog in het midden, schrijft persbureau Novum.

De twee mannen zijn broers, van 19 en 27, die beiden op het eiland zijn geboren. In de video die zij zondag op YouTube zetten, getiteld ‘Patriota: Mensage pa Korsou’ kondigen ze in het Papiaments aan dat “nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen”. Daarmee verwijzen ze direct naar Wiels. Ook wordt in de video verwezen naar de volksopstand van 30 mei 1969.

Dit is de bewuste video:

De politie heeft naar aanleiding van de arrestatie huiszoekingen verricht in de twee huizen van de broers. Daar heeft ze computermateriaal en verschillende documenten in beslag genomen.

Wiels zondag neergeschoten op strand

De 54-jarige Wiels werd zondag op het strand van Marie Pompoen neergeschoten. Hij was leider van de grootste partij op Curaçao, regeringspartij Pueblo Soberano. Hij werd al langere tijd bedreigd en had daarom een lijfwacht. Wiels had hem kort voor de moord echter naar huis gestuurd. Hij streed met zijn partij voor een onafhankelijk Curaçao. De partij van Wiels denkt dat de maffia achter de moord zit. Wiels zou hebben bezworen de corruptie op het eiland te willen aanpakken.