Pannekoeken met maple syrup bij Dave Reacties

Sfeer

O3b is een jong bedrijf, waar expats in de meerderheid zijn. Om het personeel zich thuis te laten voelen, is er een kleine, maar serieuze kantine, die O3b deelt met het naburige bedrijf SES. Je krijgt hier veel voor weinig: een uitgebreid ontbijt is 1 euro, een koude lunch 2 euro en een warme lunch 3 euro. Vandaag is de warme lunch een Britse cottage pie (een vleespastei), of zalm met risotto en spinazie. Wij kiezen voor het laatste.

„Wil je dat ik er wat Parmezaanse kaas voor je bij rasp?”, vraagt chef-kok David Guijt, die voor Hof Catering bij O3b werkt en door zijn klandizie steevast Dave wordt genoemd. „Het is hier bijna of ik voor mijn eigen kinderen kook. Ik ken iedereen bij naam, weet wie er koosjer eet of andere dieetwensen heeft. En er is hier altijd ruimte voor grolletjes en grapjes.”

De zalm blijkt lekker: mals en met een knapperig laagje. Ook de risotto en spinazie smaken goed en vers. En dan zien we nog af van een toetje. „Als mensen hier net komen werken, waarschuwen we ze voor de zogenaamde O3b-kilo’s”, zegt hr-manager Matthijs Holstein.

Reacties

„Deze kantine is awesome”, zegt de Finse Heidi, stagiair op de hr-afdeling. „Erg lekkere lunches, en Dave is zo’n leuk mens. Het ontbijt is ook goed: pannekoeken met maple syrup.” Kan er iets beter? „Het eten kan niet lekkerder. Maar omdat ik lactose-intolerant ben, kan ik niet alles eten. Misschien moet ik dat eens zeggen.” De Brit Martin, IT-specialist, heeft nog nooit zo’n goede kantine meegemaakt: „En ik werk al een jaar of 20, dus dat zegt wat.” Collega Rob: „Ik zorg altijd dat ik ruimte overhoud voor het toetje.” Office assistant Maite: „We zijn weleens bang dat Dave er op een dag vandoor gaat om zijn eigen restaurant te beginnen.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl