OM niet in cassatie in Amsterdamse zedenzaak

Tjalling van der Goot, advocaat van Robert M. staat de pers te woord na afloop van de uitspraak van het hoger beroep in de Amsterdamse zedenzaak.
Tjalling van der Goot, advocaat van Robert M. staat de pers te woord na afloop van de uitspraak van het hoger beroep in de Amsterdamse zedenzaak. Foto ANP / Koen van Weel

Het OM in Amsterdam gaat niet in cassatie in de zaken tegen de twee verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, Robert M. en Richard van O.

Het hof in Amsterdam veroordeelde Robert M. tot 19 jaar cel en TBS met dwangverpleging voor seksueel misbruik van vele kinderen op crèches, oppasadressen en in de eigen woning en het bezit, vervaardigen en verspreiden van grote hoeveelheden kinderporno. Het OM had 20 jaar cel en TBS geëist.

Het OM laat weten tevreden te zijn met de bewezenverklaring en de opgelegde straf en zegt verder geen aanknopingspunten te zien voor cassatie nu de Hoge Raad uitsluitend kijkt of het recht juist is toegepast dan wel of de procedures op de juiste wijze zijn gevolgd.

Wat het OM betreft is hiermee aan de Amsterdamse zedenzaak in strafrechtelijke zin een einde gekomen.