Mooi, maar ongemakkelijk

De app //

Evernote HelloiPhone en Android, gratis ***

‘Onthoudt alles over de personen die u ontmoet’, belooft Evernote Hello. De app is van de makers van de bekende notitie-app en bedoeld als logboek van wie je allemaal in zakelijke sfeer leert kennen. De volgende keer dat je dezelfde persoon tegenkomt of nodig hebt, heb je alle informatie paraat.

Zo’n ontmoeting kun je op drie manieren vastleggen: handmatig (eventueel met foto), door het visitekaartje met de camera te scannen of via Hello Connect: beide personen open en de app en via een geluidje wisselen de telefoons contactinformatie uit. De app slaat ook op waar de ontmoeting heeft plaatsgevonden en eventueel kun je via een LinkedIn- of Facebook-koppeling het profiel aanvullen. Af en toe interpreteert Evernote het visitekaartje niet helemaal correct, maar je kunt altijd handmatig corrigeren.

Kortom, het werkt naar behoren. De vraag is alleen of je deze app écht gaat gebruiken. Neem je een foto van iemand die je net ontmoet hebt? Scan je zijn of haar visitekaartje meteen nadat je het in handen krijgt? Vraag je ‘Heb jij ook Evernote Hello?’ zodat jullie meteen kunnen ‘connecten’? Het is een mooi staaltje techniek en het ziet er fraai uit, maar in de praktijk wordt zoiets al snel ongemakkelijk.