Makers dreigvideo nu verdacht van moord op Wiels

Wiels in oktober 2012.
Wiels in oktober 2012. Foto ANP / Michael Kooren

De twee mannen die een dreigvideo maakten na de moord op politiek leider Helmin Wiels, worden nu ook verdacht van die moord, meldt de NOS.

De mannen gaven zich gisteravond (lokale tijd) aan als de makers van een dreigvideo die zondag vlak na de moord op politicus Helmin Wiels op het internet verscheen. In de video, getiteld ‘Patriota: Mensage pa Korsou’, kondigen ze in het Papiaments aan dat “nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen”.

De politie ziet de video als een bekentenis en verdenkt de twee nu van moord. Een woordvoerder benadrukt dat het onderzoek zich niet alleen richt op het tweetal. Hij sluit niet uit dat de dreigvideo een slecht bedoelde grap kan zijn.

De 54-jarige Wiels werd zondag op het strand van Marie Pompoen neergeschoten. Hij was leider van de grootste partij op Curaçao, regeringspartij Pueblo Soberano.