Kortkolom sport

Bulgaars supertalent verslaat ook Djokovic

Madrid. De Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov heeft zijn status van supertalent gisteren waargemaakt met een zege op Novak Djokovic bij het graveltoernooi in Madrid. De Servische nummer één van de wereld verloor in de tweede ronde in drie sets: 7-6, 6-7 en 6-3. De bijna 22-jarige Dimitrov, volgens kenners het grootste natuurtalent na Roger Federer, had last van kramp in de derde set maar Djokovic was ook niet helemaal fit nadat hij in de tweede set door zijn enkel was gegaan. Eerder op de dag versloeg de Zwitser Federer in Madrid de Tsjech Radek Stepanek met 6-3 en 6-3. De Schot Andy Murray won na twee tiebreaks van de Duitser Florian Mayer. (NRC)

Vader/coach tennisser geschorst na kopstoot

Londen. Wereldtennisbond ATP weert de vader van de Australische speler Bernard Tomic. John Tomic, die zijn zoon coacht, krijgt voorlopig geen accreditaties voor toernooien terwijl de tennisbond zijn gedrag onderzoekt. John Tomic zou zaterdag Tomic’ trainingspartner Thomas Drouet een kopstoot hebben gegeven. De Fransman liet gisteren in sportkrant l’Équipe weten dat hij Tomic verbannen wil hebben. Drouet, die gewond is aan zijn voorhoofd, noemde de opvliegende Australiër „een gevaarlijke persoon die niets te zoeken heeft in deze sport voor heren”. (NRC)

Knicks naast Pacers in play-offs basketbal VS

New York. De New York Knicks hebben de stand in de best-of-seven-serie tegen de Indiana Pacers in evenwicht gebracht: 1-1. De Knicks wonnen vannacht met 105-79 in de halve finale van de Eastern Conference van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA. Het was de eerste keer dat de Knicks minimaal honderd punten maakte in een play-offwedstrijd sinds de zomer van 1999. Het derde duel tegen de Pacers wordt zaterdag gespeeld in Indianapolis. In de halve finale van de Western Conference zijn Memphis Grizzlies en Oklahoma City Thunder ook in evenwicht: 1-1. Vannacht won Memphis met 99-93 van Oklahoma. (NRC)

Ook lijntechnologie badminton, handbal

Amsterdam. In navolging van tennis en voetbal wordt bij handbal en badminton lijntechnologie geïntroduceerd. In juni doen bij het badminton ultra-slowmotionvideobeelden hun intrede op de Indonesia Open. Dat meldde de wereldbadmintonbond (BWF) gisteren. Spelers mogen beslissingen van lijn- of scheidsrechters zo vaak als ze willen aanvechten, mits ze maar één keer fout zitten. En ze moeten meteen na een arbitrale beslissing challengen. De primeur van doellijntechnologie bij handbal is op het EHF-toernooi in Parijs op 18 mei. (NRC)

Hertog volgt Brard op bij jeugd Feyenoord

Amsterdam. Damiën Hertog wordt hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. De huidige trainer van de A1 volgt deze zomer Stanley Brard op, die na het seizoen vertrekt naar FC Gabala uit Azerbeidzjan. Hertog (38) was profvoetballer bij RBC, Excelsior en De Graafschap. (NRC)