Koeler

Hoewel het er voor Hemelvaartsdag nog goed uitziet, gaan we toch een fase in met wisselvallig en koeler weer. In het weekeinde komen de temperaturen niet hoger uit dan tussen 12 en 15 graden.

Bevonden we ons de afgelopen dagen in vrij warme lucht waarin buien ontstonden, in de nacht naar donderdag stroomt koelere lucht binnen. De buien die met de overgang gepaard gaan, trekken langzaam oostwaarts het land uit.

Donderdag overdag komt de zon er behoorlijk door, maar vooral in het binnenland ontstaan ook stapelwolken. Het blijft droog en bij een matige, aan zee later vrij krachtige of krachtige zuidwestelijke wind wordt het 16 tot 18 graden. Aan zee en op de Wadden is het door wind van zee een paar graden koeler.

Vrijdag nadert een nieuw lagedrukgebied. Overdag passeert een eerste storing vooral over het noorden van het land. Er zijn vrij veel wolkenvelden en in het noorden kan een beetje regen vallen, maar in de rest van het land is het overwegend droog. Er waait opnieuw een stevige zuidwestelijke wind en het wordt 15 graden.

In het weekeinde houdt het wisselvallige weer aan. Zowel zaterdag als zondag liggen storingen dichtbij. Beide dagen wisselen wolken en zon elkaar af en vallen er buien. Zaterdag waait daarbij een stevige zuidwestenwind en wordt het in de middag tussen 13 en 15 graden. Zondag draait de wind naar het westen en komt het kwik nog iets lager uit.