Jash, humor met samengeknepen billen

Jash is een collectief van eersteklas komieken Sarah Silverman, Michael Cera, Tim & Eric en muzikant Reggie Watts. De eerste video van deze club, half maart, had de vorm van een dienstmededeling van YouTube dat alle YouTube-video’s gewist zouden worden wegens gebrek aan kwaliteit. Jash zou voortaan alle YouTube-filmpjes maken. In werkelijkheid is er elke

Jash is een collectief van eersteklas komieken Sarah Silverman, Michael Cera, Tim & Eric en muzikant Reggie Watts. De eerste video van deze club, half maart, had de vorm van een dienstmededeling van YouTube dat alle YouTube-video’s gewist zouden worden wegens gebrek aan kwaliteit. Jash zou voortaan alle YouTube-filmpjes maken. In werkelijkheid is er elke week één nieuwe Jash-video.

De meest recente is een korte film van Michael Cera, Brazzaville Teenager. Cera speelt een introverte jonge man die denkt zijn zieke vader te kunnen genezen. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat zijn chagrijnige en autoritaire baas zichzelf voor hem belachelijk maakt. Het slaat nergens op en Cera speelt het klaar de kijker op te zadelen met bergen plaatsvervangende gêne. Je zit eerder hoofdschuddend dan schaterend te kijken. En dat is wel degelijk leuk.