Informatief Bankers:Fixing the system

Programme Name: Bankers - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Exterior of Bank of England, Threadneedle Street - (C) BBC - Photographer: Alex Barrett
Programme Name: Bankers - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Exterior of Bank of England, Threadneedle Street - (C) BBC - Photographer: Alex Barrett BBC/Alex Barrett

BBC 2, 22.00

Aflevering 1 van driedelige serie over hét bankschandaal van 2012: de manipulatie van de London Interbank Offered Rate (LIBOR), de referentierentevoet waartegen een selectie van banken op de Londense geldmarkt elkaar kortlopende (tot 1 jaar) leningen verstrekt. Het schandaal zorgde voor een hernieuwde roep om regulering van de bankensector. Met onder meer Marcus Agius (oud-Barclays), Sir Philip Hampton (RBS) en Andrew Bailey van de Bank of England.