Elkaar aftroeven in leed

Luisteren // Pop Tangarine Seek & Sigh Excelsior 18 ***

Tangarine bestaat uit Arnout en Sander Brinks, een tweeling uit Assen, die muziek maken in onopgesmukte retrostijl. Op Seek & Sigh heeft hun in elkaar gekronkelde samenzang de hoofdrol. Als de een gevoelvol uithaalt, draait de ander er nog wat emotie omheen, alsof ze tegen elkaar opbieden in leed. Tangarine is een dubbele troubadour. De begeleiding is akoestische gitaar, een enkele theremin of piano en drums – niet opzienbarend, wel doeltreffend. De melodieën zijn zoetsappig, maar vaak zit er een verrassende wending in. Soms lijkt Tangarine op Simon & Garfunkel Live is Tangarine verwarrend: de broers zien er hetzelfde uit, maar niet helemaal. Dat geldt ook voor de stemmen: ze gaan naadloos in elkaar over, maar als de een zoet klinkt, klinkt de ander scherp.