Een rijdende bom

Aerial view shows first responders working next to destroyed homes and vehicles after a gas tanker truck exploded on a highway in the Mexico City suburb of Ecatepec early Tuesday, May 7, 2013. The blast killed and injured dozens, according to the Citizen Safety Department of Mexico State. Officials did not rule out the possibility the death toll could rise as emergency workers continued sifting through the charred remains of vehicles and homes built near the highway on the northern edge of the metropolis. (AP Photo)
Aerial view shows first responders working next to destroyed homes and vehicles after a gas tanker truck exploded on a highway in the Mexico City suburb of Ecatepec early Tuesday, May 7, 2013. The blast killed and injured dozens, according to the Citizen Safety Department of Mexico State. Officials did not rule out the possibility the death toll could rise as emergency workers continued sifting through the charred remains of vehicles and homes built near the highway on the northern edge of the metropolis. (AP Photo) AP

De tankwagen was van het type dat gas levert aan particulieren in Mexico-Stad: een kleine vrachtwagen met een grote gastank achterop. De wagen sloeg gistermiddag door onbekende oorzaak over de kop, waardoor de tank op straat belandde, explodeerde en in brand vloog.

Zeker twintig mensen kwamen om het leven, meldt het departement voor civiele veiligheid van de staat Mexico. Tientallen mensen raakten gewond. De meeste doden en gewonden zijn inzittenden van auto’s, en omwonenden. Verscheidene panden in de omgeving van de tankwagen werden door de kracht van de explosie verwoest.