Ding // Koffie voor puristen

Handpresso, handpresso.nl, 99,95 euro ***

De nachtmerrie van iedere koffiesnob is de automatenbocht die je op locatie krijgt voorgeschoteld. De uitkomst heet Handpresso, een mobiel espressoapparaat ter grootte van een handfietspompje. Daar kun je ook de druk mee ophogen tot 16 bar. Gemalen bonen kun je van huis meenemen of je koopt voorgefabriceerde pads. Dan is het alleen maar zaak om kokend heet water te vinden voor een geweldige espresso. Precies zoals de puristen het graag hebben. Zo handig als het wordt gepresenteerd, is het nog niet, want de Handpresso is zogenaamd ook bedoeld voor hoog in de bergen. Maar hoe kom je daar aan heet water? En hoe beleefd is het om koffie bij een klant te weigeren en zelf in de weer te gaan? Het laat in ieder geval zien dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan. Het komt in de buurt, maar perfect is het nog niet.