Camerabeelden tonen vermiste broertjes, zoektocht morgen verder

In het recreatiegebied Het Doornse Gat is een grootschalige zoektocht op touw gezet voor de vermiste broertjes van 7 (Julian) en 9 jaar (Rubin). De vader van de jongens heeft zelfmoord gepleegd en is dood aangetroffen in het gebied.
In het recreatiegebied Het Doornse Gat is een grootschalige zoektocht op touw gezet voor de vermiste broertjes van 7 (Julian) en 9 jaar (Rubin). De vader van de jongens heeft zelfmoord gepleegd en is dood aangetroffen in het gebied. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De vermiste broertjes uit Zeist zaten maandagavond bij hun vader in de auto toen hij rond 22.15 uur tankte in het Limburgse Beek. Dat meldde een woordvoerder van de politie vandaag aan het begin van de avond aan Novum.

Naar aanleiding daarvan en een tip die vandaag is binnengekomen doorzoekt de politie vanaf 20.00 uur het Bunderbos bij het Limburgse Elsloo.

Mariniers, gespecialiseerd in doorzoeken van bossen, onderweg naar Bunderbos

Eerder meldde de politie nog dat het onduidelijk was of de jongens van 7 en 9 jaar, voor wie vannacht een Amber Alert werd uitgestuurd, er in Beek bij waren. Na opwaardering van de beelden blijkt dit het geval, aldus de woordvoerder.

Over de inhoud van de tip die aanleiding geeft voor de zoektocht in het Bunderbos wil de woordvoerder niets kwijt. Mariniers zijn vandaag aan het begin van de avond onderweg naar het bos. Zij zijn gespecialiseerd in het doorzoeken van bossen. Ook agenten van de mobiele eenheid zoeken mee.

Update 22.07: Omdat het te donker wordt, is de zoektocht voor vanavond gestaakt. Morgen zoekt de politie verder, meldt de NOS.

Twitter avatar wol Jeroen Wollaars Ook de Landmacht verlaat het Bunderbos http://t.co/9EehUFk7ZE

Zoektocht van gisteravond leverde niets op

De politie zocht gisteravond in een bos bij Doorn ook al naar de jongetjes, nadat de vader die ochtend dood werd gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Om 2.00 uur ‘s nachts werd de zoektocht bij Doorn gestaakt. Omdat de vader in Limburg was gesignaleerd, werd de zoektocht daar vandaag doorgezet.

Twitter avatar AMBER_Alert_NL AMBER Alert NL Aanvulling: Wie heeft vader (nieuwe foto), Ruben en Julian gezien, evt met al gevonden Hyundai Getz 08-NT-BV? http://t.co/TZuT4qEFM9

De Facebook-oproep van de moeder van de jongetjes om naar ze uit te kijken is vandaag aan het begin van de avond al meer dan veertigduizend keer gedeeld. Eerder op de dag liet de moeder in een reactie weten nog geen nieuws te hebben. “Ik word gek hier.”