Cleveland: gegijzelde vrouwen zaten aan touwen en kettingen

De drie vrouwen die bijna tien jaar zaten opgesloten in een huis in Cleveland, werden vastgehouden met touwen en kettingen. Slechts af en toe mochten ze de achtertuin in. Dat zei de politiechef van de stad vandaag in een interview met NBC’s Today.

Volgens de chef, Michael McGrath, zijn de vrouwen er fysiek ‘naar omstandigheden erg goed aan toe’. Hij zei dat hij er ‘absoluut’ zeker van was dat de politie er de afgelopen jaren alles aan gedaan heeft om de vrouwen te vinden. Beschuldigingen van buurtbewoners die beweren dat agenten al eerder zijn gevraagd ‘verdachte omstandigheden’ te onderzoeken bij het huis, wees hij van de hand.

De drie broers die zijn gearresteerd ‘praten’, zei McGrath, maar hij wilde niet zeggen of ze bekend hebben.

Gisterochtend kwam naar buiten dat drie vrouwen, die los van elkaar tussen 2002 en 2004 ontvoerd werden, na bijna een decennium levend zijn teruggevonden. Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight zaten opgesloten in een huis niet ver van de plek waar ze verdwenen.