Buzz

HOLLYWOOD, CA - APRIL 18: Actor Colin Firth attends the premiere of Cinedigm's "Arthur Newman" at ArcLight Hollywood on April 18, 2013 in Hollywood, California. Alberto E. Rodriguez/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
HOLLYWOOD, CA - APRIL 18: Actor Colin Firth attends the premiere of Cinedigm's "Arthur Newman" at ArcLight Hollywood on April 18, 2013 in Hollywood, California. Alberto E. Rodriguez/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Tom Cruise tekent voor

Mission: Impossible 5

Tom Cruise heeft getekend voor de vijfde aflevering van zijn meest succesvolle reeks Mission: Impossible. Hij zal ook als coproducent van de film optreden. Het vierde deel van de reeks Ghost Protocol bracht wereldwijd 700 miljoen dollar op. Christopher McQuarrie, een vertrouweling van Cruise, zal waarschijnlijk tekenen voor regie en scenario. Eerder schreef hij voor Cruise onder meer de films Valkyrie en Jack Reacher. De film moet in 2015 in de bioscoop te zien zijn.

The Great Gatsby

valt niet al te best bij pers in VS

Baz Luhrmanns 3D-verfilming van The Great Gatsby valt niet erg in de smaak bij de eerste Amerikaanse journalisten die de film mochten bekijken. Hollywood Reporter noemde de hele film „over the top”, maar was wel gecharmeerd van hoofdrolspelers Leonardi DiCaprio en Carey Mulligan. Variety noemt de aanpak van de regisseur „overblown” en betreurt dat alle psychologische nuancering van de roman van F. Scott Fitzgerald verloren is gegaan. „De doodzonde van de nieuwe Gatsby is dat de film zo saai is”, meldde website The Wrap. Journalisten in Europa mogen The Great Gatsby volgende week bekijken, als de film het filmfestival van Cannes opent.

Colin Firth en Emma Stone in zee met Woody Allen

Colin Firth gaat een rol spelen in de nieuwe film van Woody Allen, die zich zal afspelen in Zuid-Frankrijk. Eerder werd al bekend dat Emma Stone in de nieuwe Allen zal meespelen. De film gaat vooralsnog titelloos door het leven. Allen werkt momenteel aan de afwerking van zijn film Blue Jasmine, die volgende maand in de VS uitkomt.

Christopher Nolan blijft trouw aan Michael Caine

Ook in de nieuwe film van Christopher Nolan, scifi-film Interstellar, is weer een rol weggelegd voor Michael Caine. Eerder was Caine al te zien in Inception, The Prestige en de drie Batmanfilms van Nolan.

Nono, het zigzagkind

krijgt een Europese prijs

Nono, het zigzagkind, een Nederlandse productie met een Belgische regisseur en een internationale cast, heeft de EFA Young Audience Award voor Beste Europese Jeugdfilm gewonnen. Kinderen tussen 12 en 14 in negen Europese steden verkozen de Nederlandse film van Vincent Bal boven de andere twee finalisten: Les magasin des suicides van Patrice Leconte (Frankrijk) en UPSIDEdown van Bernd Sahling (Duitsland).