Zoekactie naar vermiste kinderen bij Doorn

Politieagenten en militairen zoeken naar de twee vermiste broertjes.
Politieagenten en militairen zoeken naar de twee vermiste broertjes. Foto ANP / Aneo Koning

De politie is in de buurt van het Utrechtse Doorn met man en macht op zoek naar twee vermiste kinderen. De vader van de jongens werd vanochtend dood aangetroffen in een recreatiegebied. De broertjes uit Zeist zouden bij hem moeten zijn maar zijn spoorloos, meldt de politie.

Pas aan het eind van de middag werd bekend dat de kinderen bij hun vader zouden moeten zijn. Op de plaats waar de vader zelfmoord heeft gepleegd, het Doornse Gat, wordt nu naar de jongens gezocht. Een onderzoeksteam zoekt ook naar mogelijke andere verblijfplekken. Ook de moeder van de twee kinderen heeft een bericht op Facebook geplaatst met de vraag of mensen willen uitkijken naar haar kinderen.

De broertjes van 9 en 7 jaar zijn gisteravond rond acht uur voor het laatst gezien. Mensen die iets weten over hun verblijfplaats, worden opgeroepen zich bij de politie te melden.