Weer inval coffeeshop Maastricht na verkoop softdrugs aan buitenlanders

Politie-agenten doorzoeken coffeeshop Kosbor aan de Kleine Gracht in Maastricht.
Politie-agenten doorzoeken coffeeshop Kosbor aan de Kleine Gracht in Maastricht. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De politie heeft vanavond opnieuw een inval gedaan in een coffeeshop in Maastricht. Er zijn twee aanhoudingen verricht, meldt de politie. De coffeeshop verkocht softdrugs aan buitenlanders, wat in strijd is met de regelgeving.

Het ging om coffeeshop Kosbor aan de Kleine Gracht. Bij de inval is de handelsvoorraad softdrugs in beslag genomen. De verdachten zijn een verkoper en de beheerder van de shop.

Coffeeshops in Maastricht openden zondag weer de deuren voor buitenlanders naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank in Maastricht. Die oordeelde vorige week dat coffeeshop Easy Going vorig jaar onterecht is gesloten door de gemeente omdat er drugs werd verkocht aan buitenlanders.

Al sinds zondag was het de vraag wanneer zou worden ingegrepen bij de coffeeshops. Burgemeester van Maastricht Onno Hoes waarschuwde eerder al dat als de coffeeshops de deuren voor buitenlandse klanten zouden openen, daartegen zou worden opgetreden. Gisteren bracht de politie al een bezoek aan de zaak Mississippi. Toen werden drie verdachten aangehouden.

    • Anouk van Kampen