Wat moet ik (w)eten?

De lente is definitief aangebroken Tijd om in vorm te komen Kom de sportschool uit, en ga rennen Wat heb je, behalve je voeten, nodig?

Weten // alles over voeding

Het is een open deur, maar daardoor niet minder belangrijk: drink voldoende. Dat vormt de basis voor een goede training. Vooral als je gaat trainen op een warme zomerdag: drink dan de hele dag door net een beetje extra. En ga je een wedstrijd rennen? Drink dan vlak voor de start nog een groot glas water. Twee uur voor een training kun je beter geen vaste maaltijd eten, wil je toch wat binnenkrijgen neem dan iets lichts zoals een rijstwafel (eventueel met kaas of jam) of een lichte salade. Neem pas ná de training je warme maaltijd. Het is goed als deze bestaat uit flink wat koolhydraten: denk aan aardappelen, een pastamaaltijd, bruin brood met royaal beleg of rijst. Hoe eerder je eet hoe beter dat is voor het herstel. Normaal gesproken is op deze wijze binnen 48 uur je energievoorraad hersteld.