Tijd voor een nieuw paar?

weten // Schoenen ben ik toe aan nieuwe?

Een hardloopschoen heeft het zwaar te verduren: de belasting per schoen is ongeveer 2 à 3 keer je lichaamsgewicht. Ook de schoen heeft daarom tijd nodig om bij te komen. Vaak duurt het zo’n 48 uur totdat de schoen weer optimaal benut kan worden. Een gemiddelde hardloopschoen gaat zo’n 1.000 tot 1.500 kilometer mee voordat hij toe is aan vervanging: als je zo’n 2-3 keer in de week rent dan is jouw schoen na 1 tot 1,5 jaar toe aan vervanging. Een schoen slijt het meest onder de hak en de bal van de voorvoet. Als je last krijgt van je knieën of je schenen dan is dat vaak een signaal dat je schoen niet meer voldoende ondersteuning biedt. Schoenen die je een tijd niet hebt gebruikt kunnen ook hun demping verliezen en daardoor voor ongemak zorgen. Als je twijfels hebt over je schoen kun je dit laten testen bij de betere hardloopwinkels. Aan het slijtagepatroon van je schoen is goed te zien welke schoen jij nodig hebt, dus neem je oude hardloopschoenen altijd mee als je besluit nieuwe aan te schaffen.

ColorRain

Zondag 26 mei 2013

Zwolle

4.500 meter

colorrain.nl

Letterenloop

2 juni 2013

1 km- 5km- 10 km

Overveen

letterenloop.nl

Ladies Run

9 Juni 2013

Groningen

2,5 km - 5 km - 10 km

ladiesrungroningen.nl

Midzomerrun

23 juni 2013

Westervoort

0.5 km - 1 km - 5 km - 10 km - 15 km

www.midzomerrun.nl