Op je blote voeten

None

KIJKEN // ONLINE LEZING ARE WE BORN TO RUN? LOPEN OP ONZE BLOTE VOETEN HTTP:// NRCH. NL/ VWH

De mens rent al meer dan twee miljoen jaar, sinds de prehistorie. Groot verschil is wel dat we destijds alles op onze blote voeten deden. Christopher McDougall heeft hier zijn eigen ideeën over en vertelt in zijn TED- Talk over de mens en hardlopen: zijn we daar eigenlijk wel voor gemaakt? Ook vertelt McDougall over het zogeheten barefoot running, ook wel natural running genoemd. Om de voeten te beschermen zijn er kleine, flexibele hardloopschoentjes met een kunstmatige voetzool ontwikkeld. Zo beweegt de voet op een natuurlijke wijze en lijkt het alsof je op je blote voeten loopt. Volgens de natural runners stimuleert deze manier van rennen de spieren in het onderbeen en de voet door een verbeterde balans en controle. Volgens McDougall moeten we terug naar de speelsheid van het rennen en vertrouwen op onze blote voeten.