Marjoleine de Vos gastschrijver RUG

Marjoleine de Vos zal aan de Rijksuniversiteit Groningen als gastschrijver werkcolleges geven en drie publieke lezingen. Schrijver, dichter en journalist Marjoleine de Vos is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf september 2013 geeft zij drie openbare lezingen over het thema ‘Mythe en waarheid’, gevolgd door een publiek gesprek met schrijver Willem Jan Otten

Marjoleine de Vos zal aan de Rijksuniversiteit Groningen als gastschrijver werkcolleges geven en drie publieke lezingen.

Schrijver, dichter en journalist Marjoleine de Vos is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen.

Vanaf september 2013 geeft zij drie openbare lezingen over het thema ‘Mythe en waarheid’, gevolgd door een publiek gesprek met schrijver Willem Jan Otten over de mythe in het eigen leven en in de poëzie. Daarnaast verzorgt zij voor een geselecteerde groep studenten werkcolleges over het schrijven van een mythologische geschiedenis.

Marjoleine de Vos (1957) is redacteur bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina.

Een selectie uit deze columns werd gebundeld in Nu en altijd: bespiegelingen (2000) en Het is zo vandaag als altijd (2011). In 2000 verscheen haar eerste poëziebundel Zeehond graag, genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2002, gevolgd door Kat van sneeuw (2003) en Het waait (2008). In januari 2013 verscheen haar vierde bundel Uitzicht genoeg.

Voorgangers van De Vos (1957) waren onder meer Nelleke Noordervliet, Bernlef en Rutger Kopland.

    • Sebastiaan Kort