Kort

Italy's Luca Paolini crosses the finish line to win the third stage of the Giro d'Italia from Sorrento to Marina di Ascea, Italy, Monday, May 6, 2013, and gain the pink jersey of leader of the race. Paolini, who rides for Katusha, broke away toward the end of the final descent to complete the 222-kilometer (138-mile) leg from Sorrento to Marina di Ascea in 5 hours, 43 minutes, 50 seconds. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)
Italy's Luca Paolini crosses the finish line to win the third stage of the Giro d'Italia from Sorrento to Marina di Ascea, Italy, Monday, May 6, 2013, and gain the pink jersey of leader of the race. Paolini, who rides for Katusha, broke away toward the end of the final descent to complete the 222-kilometer (138-mile) leg from Sorrento to Marina di Ascea in 5 hours, 43 minutes, 50 seconds. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto) AP

Raymond P.

Hoger beroep in spionagezaak

Amsterdam. - Zowel het Openbaar Ministerie als Raymond P. gaat in beroep tegen zijn straf van twaalf jaar, na een eis van vijftien jaar. P. werd vorige maand veroordeeld voor spionage voor Rusland. De Haagse rechtbank achtte bewezen dat hij jarenlang tegen betaling documenten heeft doorgespeeld aan de Russische geheime dienst. Justitie meldt dat het een zogeheten volgappel instelt. Dit wordt ingesteld als de verdachte als eerste in beroep gaat, zoals nu het geval was. Hiermee heeft het OM meer ruimte tijdens de rechtszaak dan wanneer het niet in beroep zou gaan. NRC

Ronde van Italië

Paolini na ritzege nieuwe leider Giro

Amsterdam. - Luca Paolini heeft de derde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Italiaan nam ook de roze leiderstrui over van zijn landgenoot Salvatore Puccio. Paolini sprong in de etappe van Sorrento naar Marina op zeven kilometer van de finish weg uit een groep met favorieten en soleerde naar de zege. Cadel Evans en Ryder Hesjedal wonnen de sprint van de achtervolgende groep en eindigden als tweede en derde. Ook de Nederlander Pieter Weening en Robert Gesink zaten in die achtervolgende groep, die op zestien seconden van winnaar Paolini binnenkwam. NRC

Bayern München

Omstreden Hoeness blijft voorzitter

Amsterdam. - De in opspraak geraakte voorzitter van Bayern München, Uli Hoeness, mag aanblijven als voorzitter van de raad van toezicht van de club. Dat hebben zijn mederaadsleden bepaald. Hoeness had zijn positie ter beschikking gesteld gedurende het onderzoek naar belastingontduiking. De 61-jarige Hoeness deed begin dit jaar zelf aangifte van een geheime bankrekening in Zwitserland. Via die rekening heeft hij miljoenen aan belasting ontdoken. In een verklaring liet Bayern gisteren weten dat Hoeness spijt heeft betuigd over de gebeurtenissen en zich heeft verontschuldigd. In het belang van de club is besloten om Hoeness te handhaven. De affaire rond Hoeness straalde ook af op de Duitse bondskanselier Angela Merkel, bevriend met Hoeness. Merkel liet in een reactie weten teleurgesteld te zijn in Hoeness. NRC