Kort

Pakistan

Doden bij bijeenkomst pro-Talibaanpartij

Peshawar. - Een bomaanslag op een verkiezingsbijeenkomst van een pro-Talibaanpartij in het noordwesten van Pakistan heeft gisteren aan zeker veertien mensen het leven gekost. Nog eens vijftig mensen raakten gewond. De aanslag vond plaats tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de Jamiat-e-Ulema Islam Partij. De partij steunt zowel de Pakistaanse als de Afghaanse Talibaan. De Pakistaanse Talibaan hebben de laatste weken hun pijlen gericht op seculiere partijen. Op 11 mei worden in Pakistan algemene verkiezingen gehouden. AP

800

kilo cocaïne gevonden bij bananen en casave

Rotterdam. - Rotterdamse opsporingsdiensten hebben vorige week in een lading bananen en cassave ruim achthonderd kilo cocaïne gevonden, zo werd gisteren bekend. De drugs is ongeveer 25,6 miljoen euro waard. Novum

Misser

Man verliest prostaat na blunder ziekenhuis

Amsterdam. - Een gezonde patiënt van het Diaconessenhuis in Leiden is door een verwisseling zijn prostaat kwijt. Het ziekenhuis ging over tot verwijdering op basis van de uitslagen van een onderzoek. Die behoorden echter toe aan een naamgenoot. De man (64) meldde zich volgens het AD in september met een plasklacht bij het ziekenhuis. Bij onderzoek werd een tumor geconstateerd, waarop in december de prostaat werd verwijderd. Vijf weken later bleek dat de gegevens van de man waren verwisseld met iemand met dezelfde achternaam. De man is nu incontinent en impotent. De raad van bestuur van het ziekenhuis zegt de fout te betreuren en heeft beide patiënten excuses aangeboden. Het is niet te achterhalen wanneer de fout is gemaakt. Novum