Hoeness mag preses blijven bij Bayern

De in opspraak geraakte clubvoorzitter Uli Hoeness mag voorzitter blijven van de raad van toezicht bij de Duitse voetbalclub Bayern München. Dat hebben zijn mederaadsleden gisteren bepaald.

De bestuurders wezen Hoeness’ voorstel af om hangende het onderzoek naar diens belastingontduiking (eventueel tijdelijk) terug te treden. Als zich nieuwe feiten aandienen, kan de raad zich opnieuw over de positie van de oud-topvoetballer buigen.

De 61-jarige Hoeness deed in januari via zijn belastingadviseur zelf aangifte van een geheime bankrekening in Zwitserland. In maart kreeg hij bezoek van het Openbaar Ministerie, dat hem verdenkt van fiscale malversaties.

Hoeness verklaarde onlangs dat Bayern niets met zijn illegale banksaldo in Zwitserland te maken heeft. De wereldkampioen van 1974, toen hij met West-Duitsland in de finale het Nederlands elftal versloeg, gaf toe dat hij verslaafd is geweest aan speculeren op de beurs.

Volgens een persverklaring van Bayern heeft Hoeness bij de raad van toezicht spijt betuigd en zijn excuses aangeboden voor de affaire. In het clubbelang is besloten hem te handhaven als voorzitter.

Volgens het bestuur van de Rekordmeister is iedereen bij de Duitse voetbalkampioen gebaat bij rust in de aanloop naar de finales van de Champions League (25 mei in Londen tegen Borussia Dortmund) en de Duitse beker (1 juni in Berlijn tegen VfB Stuttgart).