Drie ontvoerde vrouwen na tien jaar teruggevonden in Cleveland

Felix DeJesus, de vader van de op 14-jarige leeftijd ontvoerde Gina DeJesus, in 2004 met een poster van zijn dochter.
Felix DeJesus, de vader van de op 14-jarige leeftijd ontvoerde Gina DeJesus, in 2004 met een poster van zijn dochter. AP / Tony Dejak

Drie Amerikaanse vrouwen die tussen 2002 en 2004 los van elkaar werden ontvoerd zijn levend teruggevonden in Cleveland. Amanda Berry, Gina DeJesus and Michelle Knight zaten opgesloten in een huis niet ver van de plek waar ze verdwenen. De politie heeft drie broers gearresteerd, meldt AP.

Een buurman hoorde geschreeuw uit het huis en zag hoe een van de vrouwen, Amanda Berry, wanhopig probeerde een deur van het huis te openen. De deur ging maar een klein stukje open, net genoeg om haar hand naar buiten steken. De buurman opende de deur en Berry belde vervolgens de alarmcentrale. Tegen de telefonist van de alarmcentrale zei ze:

“Ik ben Amanda Berry, ik ben al tien jaar in het nieuws. Ik ben ontvoerd en al tien jaar vermist. Hier ben ik nu, ik ben nu vrij.”

Dat gesprek is hier terug te luisteren:

De vrouwen waren 16, 14 en 20 jaar toen ze werden ontvoerd. De politie heeft nog geen details vrijgegeven over hoe de vrouwen er nu precies aan toe zijn, maar hun gezondheidstoestand is wel goed. Ze zijn voor de zekerheid voor controle naar een ziekenhuis gebracht waar ze zijn herenigd met hun familie. Ook had een van de vrouwen een kind van zes bij zich. Volgens ooggetuigen zouden er meerdere kinderen in het huis zijn.

De broers die werden opgepakt zijn allen in de vijftig. Een van hen woonde in het huis waar de vrouwen gevangen werden gehouden.

Bekijk hier het hele interview met de buurman die de drie vrouwen vond.