Deze poster bevat een geheime boodschap voor kinderen

Hoe krijg je kinderen zover dat ze zelf aan de bel trekken als ze thuis worden mishandeld? Een Spaanse organisatie probeert het met een reclamecampagne waarbij kinderen een andere boodschap zien dan volwassenen. Twee reclames in één dus.

ANAR Foundation, een Spaanse organisatie tegen huiselijk geweld, maakt voor de posters gebruik van lenticulair printen, een druktechniek waarbij een afbeelding onder verschillende hoeken verschillende dingen laat zien. Die techniek is allesbehalve nieuw - je kent het wel de flippo’s van vroeger of ansichtkaarten met dames mét en zonder kleding - maar lijkt bijzonder goed te werken voor deze campagne.

Grote mensen krijgen de boodschap: “Soms is kindermishandeling alleen zichtbaar voor het kind dat er onder lijdt”. Voor kinderen onder 1 meter 30 is er een andere boodschap. “Als iemand je pijn doet, bel ons. Dan helpen we je.”

    • Lex Boon