Bangladesh // Twintig doden door protest voor wet godslastering

Police fire rubber bullets during a clash with activists of Hefajat-e Islam in Narayanganj May 6, 2013. At least seven people were killed on Monday in clashes in Bangladesh between police and hardline Islamists demanding reforms that critics say would amount to the "Talibanisation" of a country that maintains secularism as state policy. REUTERS/Stringer (BANGLADESH - Tags: POLITICS RELIGION CIVIL UNREST CRIME LAW)
Police fire rubber bullets during a clash with activists of Hefajat-e Islam in Narayanganj May 6, 2013. At least seven people were killed on Monday in clashes in Bangladesh between police and hardline Islamists demanding reforms that critics say would amount to the "Talibanisation" of a country that maintains secularism as state policy. REUTERS/Stringer (BANGLADESH - Tags: POLITICS RELIGION CIVIL UNREST CRIME LAW) REUTERS

Bij confrontaties tussen de politie en islamitische extremisten zijn in Bangladesh zeker twintig doden gevallen. Ze waren de straat opgegaan om te eisen dat de regering een wet invoert die godslastering verbiedt. De Bengaalse regering is niet van plan om aan de eisen van de extremisten tegemoet te komen. Volgens de regering moet de wet in Bangladesh seculier en liberaal zijn.