Babyvoeding // Branche wil maatregelen tegen uitvoer naar China

Maatregelen moeten de uitvoer van babymelkpoeder naar China bemoeilijken. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en brancheorganisatie van voedselproducenten FNLI willen praten met de Nederlandse overheid en de Chinese ambassade over restricties tegen opkopers. Door de grote vraag vanuit China zijn schappen in Nederland tegenwoordig geregeld leeg. De Nederlandse fabrieken van Nestlé, Nutrilon en Friso hebben de productie van babymelkpoeder de laatste tijd al flink opgeschroefd. In veel winkels mag nu daarnaast maar een beperkt aantal pakken melkpoeder per keer worden gekocht. „Helaas kan met deze huidige maatregelen onvoldoende aan de vraag naar bepaalde producten worden voldaan”, stellen de brancheorganisaties in een verklaring. NRC