In beeld

Rellen tussen politie en radicale moslims in Bangladesh

In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, kwam het vandaag en gisteren tot rellen tussen de politie en radicale islamieten. De demonstranten, die met zijn tienduizenden waren, willen strengere islamitische wetgeving, zoals een verbod op godslastering en scheiding tussen mannen en vrouwen. Ze schreeuwden leuzen als 'atheïsten moeten worden opgehangen'. De politie zette traangas en rubberen kogels in om de menigte uit elkaar te drijven. Er kwamen tot nu toe minstens vijftien mensen bij de rellen om het leven, onder wie drie agenten. Honderden anderen zijn gewond geraakt. De politie heeft voorlopig alle demonstraties verboden.
Demonstranten van Hefazat-e Islam, een nieuw gevormde coalitie waarin ongeveer twaalf islamitische organisaties zijn samengekomen, hebben een politieauto in brand gezet.
AP / Ashraful Alam Tito
Demonstranten van de islamitische groepering Hefazat-e Islam gisteren in Dhaka, Bangladesh.
AP / Ismail Ferdous
Activisten van Hefazat-e Islam gooien stenen naar de politie bij de nationale moskee in Dhaka.
Reuters / Andrew Biraj
Een gepantserd politievoertuig in Dhaka tijdens de rellen tussen de politie en islamitische demonstranten die onder meer willen dat de - officieel seculiere - regering godslastering verbiedt.
Reuters / Andrew Biraj
Agenten richten op demonstranten in Dhaka.
AP / Rahul Talukder
Agenten helpen een man oversteken tijdens de onrust op straat in Dhaka.
Reuters / Andrew Biraj
Een agent op straat in Dhaka tijdens de rellen.
AP / Rahul Talukder
Journalisten helpen een gewond geraakte activist van Hefazat-e Islam.
Reuters / Andrew Biraj
Agenten proberen een activist van Hefazat-e Islam te arresteren. Voor de nationale moskee in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn nu al twee dagen lang rellen tussen islamitische demonstranten en de politie.
Reuters / Andrew Biraj
Een politieagent gooit een steen naar demonstranten.
Reuters / Andrew Biraj
Demonstranten gooien stenen naar agenten in Dhaka. De politie antwoordde met rubberen kogels om de menigte uit elkaar te drijven.
AP / Ashraful Alam Tito
Een aanvaring tussen de politie en demonstranten in Dhaka, vandaag.
AFP
Brand op straat, voor de nationale moskee in Dhaka. Op de achtergrond demonstranten van Hefazat-e Islam, die een wet tegen godslastering eisen.
Reuters / Andrew Biraj
Een agent loopt over straat in Dhaka, Bangladesh, waar gisteren en vandaag rellen waren tussen islamitische activisten en de politie.
AP / Rahul Talukder
Islamitische activisten, rechts, blokkeren een straat in Dhaka. Ze eisen dat de regering een wet tegen godslastering invoert. Dat weigerde de officieel seculiere regering van het overwegend islamitische land vooralsnog.
AP / Rahul Talukder
Een islamitisch hoofddeksel ligt op een trap met bloedvlekken ernaast, als resultaat van rellen tussen de politie van Dhaka en activisten van Hefazat-e Islam, een coalitie van zo’n twaalf islamitische groeperingen.
AP / Rahul Talukder
Uitgebrande regeringsvoertuigen na de rellen tussen politie en islamitische demonstranten in Dhaka.
AFP / Munir Uz Zaman
Een man maakt schoon bij de nationale moskee na de rellen.
AFP / Munir Uz Zaman