Regen na morgen

None

Een snelle stijging van de temperaturen morgen, tot van 23 of 24 graden, wordt de dagen daarna alweer gevolgd door koeler weer. Ook de kans op regen is dan een stuk groter.

Het warme weer van dinsdag speelt zich af aan de rand van een hogedrukgebied waarvan het centrum boven het westen van Rusland ligt. Een uitloper ervan boven Scandinavië veroorzaakt in onze omgeving een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuid. Daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De dag begint nog met vrij veel zon, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en vooral in de avond kan al een lokale bui vallen. Overdag is het nog droog. De temperaturen komen tussen 21 en 24 graden uit, ook in de kustgebieden.

Woensdag passeren drie storingen vanuit het zuidwesten het land. Er is dan vrij veel bewolking en nu en dan vallen buien, waarbij er later op de dag ook kans is op onweer. Globaal valt tussen 2 en 6 millimeter regen, maar zoals bij buien vaak het geval is, kan het plaatselijk ook best meer zijn. De matige wind waait uit het zuidwesten en met temperaturen tussen 15 en 20 graden is het weer een stuk koeler. Donderdag en vrijdag doen de temperaturen nog een stapje verder terug.

Beide dagen lijkt het niet warmer dan 15 of 16 graden te worden, direct aan zee nog wat koeler. Wolken en de zon wisselen elkaar daarbij af en vooral donderdag kunnen nog een paar buien vallen.