Kort

Giro d’Italia

Team Sky wint tijdrit, Puccio in leiderstrui

Amsterdam. - Team Sky heeft gisteren de tweede etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Engelse wielerploeg had 22.05 minuten nodig voor de 17,4 kilometer lange ploegentijdrit op het eiland Ischia. Movistar finishte op 9 seconden als tweede, vóór Astana (22.19). Op de achtste plaats was Blanco Pro Cycling (22.33) de beste Nederlandse formatie, Vacansoleil (22.39) werd tiende. Tourwinnaar Bradley Wiggins steeg door de overwinning van zijn team naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Zijn ploeggenoot Salvatore Puccio nam de roze leiderstrui over van de Brit Mark Cavendish die zaterdag de openingsetappe, met start en finish in Napels, won. Novum

35

jaar en toch wint Haas nog een ATP-toernooi

Amsterdam. - Tommy Haas heeft gisteren het ATP-toernooi in München gewonnen. In de finale versloeg de als derde geplaatste routinier in een Duits onderonsje titelhouder Philipp Kohlschreiber: 6-3 en 7-6. Voor de 35-jarige Haas is het zijn veertiende titel in totaal, en zijn tweede op gravel. Haas had in de eerste set aan een break voldoende om de set te winnen. In de tweede set brak Haas zijn tegenstander eenmaal, maar hij leverde ook een opslagbeurt in. Maar via de tiebreak verzekerde hij zich van de overwinning in München. Novum

Motorsport

Iwema pakt punten, twee weken na val

Amsterdam. - Motorcoureur Jasper Iwema heeft gisteren twee punten veroverd in het WK-klassement van de Moto 3-klasse. In de race op het circuit van Jerez (Spanje) finishte de Nederlander, die twee weken geleden in Austin nog zwaar ten val kwam en een hersenschudding opliep, als veertiende. De zege ging naar de Spanjaard Maverick Viñales, die aan de leiding gaat in de WK-stand. In de koningsklasse, de MotoGP, was de Spanjaard Dani Pedrosa de snelste in Jerez. Hij bleef zijn landgenoot Marc Marquez voor. Jorge Lorenzo (derde) maakte het Spaanse podium compleet. Novum

Golf

Nederlanders doen het goed in China

Amsterdam. - Robert-Jan Derksen is dit weekeinde als vierde geëindigd bij het China Open. Dankzij een slotronde van drie slagen onder par kwam de Nederlandse golfer uit op een totaalscore van -10. Ook Joost Luiten deed het goed in China. Hij werd met een score van -7 gedeeld achtste. De overwinning ging naar Brett Rumford uit Australië (-16). Novum