Informatief Die 5 dagen in mei

Nederland, Rotterdam, 15 mei 2008, Zadkine, De verwoeste stad, beeld van Ossip Zadkine. Monument Tweede Wereldoorlog. De stad Rotterdam in het hart getroffen. Nachtopname. symbool van het bombardement op 14 mei 1940 / het bekendste symbool van de verwoesting van het stadshart van Rotterdam en van de wederopbouw foto: Peter Hilz
Nederland, Rotterdam, 15 mei 2008, Zadkine, De verwoeste stad, beeld van Ossip Zadkine. Monument Tweede Wereldoorlog. De stad Rotterdam in het hart getroffen. Nachtopname. symbool van het bombardement op 14 mei 1940 / het bekendste symbool van de verwoesting van het stadshart van Rotterdam en van de wederopbouw foto: Peter Hilz

Nederland 2, 23.00

Slotdeel van serie waarin de Duitse inval van mei 1940 per regio beschouwd wordt. In deze door Heddy Honigmann geregisseerde aflevering staat het bombardement van Rotterdam centraal. Na de Duitse invasie verwoestte het immense bombardement op 14 mei 1940 een groot deel van het stadscentrum. Meer dan 800 burgers werden gedood. Hoe verliepen de dagen voor dit bombardement en hoe veranderde dit drama de levens van de vertellers?