Boek over krokodil Prentenboek van het jaar

De Schotse Catherine Rayner schreef met Krrrr…okodil! het Prentenboek van het jaar 2014. Dat heeft een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen besloten. Het vertaalde boek staat volgend jaar centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, zo maakte de stichting CPNB maandag bekend. Het prentenboek verscheen in 2011 in het Engels onder de naam Solomon Crocodile. De jury selecteerde

De Schotse Catherine Rayner schreef met Krrrr…okodil! het Prentenboek van het jaar 2014. Dat heeft een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen besloten.

Het vertaalde boek staat volgend jaar centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, zo maakte de stichting CPNB maandag bekend.

Het prentenboek verscheen in 2011 in het Engels onder de naam Solomon Crocodile. De jury selecteerde naast het boek van Rayner ook negen andere boeken.

In de top tien voor de voorleesdagen staan ook enkele Nederlandse boeken, zoals En Hoe Komt Toch een Olifant Aan al Die Kilo’s Grijs? van Elle van Lieshout, Erik van Os en Alice Hoogstad. Ook Gewoon Gek! Van Ingrid en Dieter Schubert staat in de lijst, net als Boer Boris van Ted van Lieshout en Philip Hopman en Balotje bij de Dokter van Yvonne Jagtenberg.

De Nationale Voorleesdagen gaan 22 januari van start met Het Nationale Voorleesontbijt. Doorgaans leest een keur aan BN’ers en politici tijdens het ontbijt voor aan peuter- en kleuterklassen. (Novum)

    • een onzer redacteuren